— Maison Fobe, Marrakech

This gorgeous private residence in Marrakech was designed by Architect Guilhem Eustache.

Aim was to create a dynamic equilibrium despite the difference of scale. Eustache played with light and shadow to enhance and strengthen the volumes and used local materials and techniques like clay for the exterior walls, tadelack for the baths and stones from the Ourika valley for the floors.

 

The architect has preserved the wildness of the land although they have planted more than 500 trees. The walls have been doubled to help deal with the climate creating high-rise rooms and sun protection.

 

Via: Cube Me, e-architect

 

Photographs: Jean Marie Monthiers

— Comments

Please add your own comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.