— X-Studio: Inner Forest Pine Cone Landscape Pavilion

Mexican architect Iván Juárez of X-Studio has collaborated with the Nordic Artists Centre at Dalsåsen and the Norwegian Ministry of Culture to create structure from pine cones in a forest in Norway. The natural material was chosen for its symbolic connection to the surrounding area, collected from the forest floor and carefully stacked to make an enclosure. The pavilion wraps the viewer in the textures of the woods while directing the view upward through the canopy to the open sky. The piece reflects the process of creation, in which the architect walked through the groves, selecting thousands of cones to make a hand-made natural skin.

 

Via: Designboom

— Comments

Please add your own comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.